ICT in de klas

Training en

Begeleiding

integratie van Activerend ICT gebruik en het vormgeven van activerend onderwijs.

LeidingWerk geeft docent trainingen en begeleiding. De inhoud en werkvormen worden aangepast aan de vraag van de school en aan de achtergrond van de deelnemers.

Training ICT: Actie in de klas

WAT:

HOE:

WIE:

DUUR:

Naast digitaal oefen en toets materiaal is er nog een wereld te ontdekken aan digitale middelen die juist het activerend leren bevorderd. Laat leerlingen een podcast, een animatie, een weblog of een eigen film maken. Laat ze via Twitter reageren op een stelling, een onderzoekje doen via hun eigen sociale netwerk of laat ze een collage maken op Pinterest. Tijdens deze training maken docenten kennis met de verschillende educatieve mogelijkheden die ICT nog meer biedt.   

Docenten krijgen voorbeelden van verschillende type activerende ICT leeractiviteiten. In groepjes werken ze aan de hand van de voorbeelden een idee uit voor een eigen les en presenteren deze. De docenten werken zo aan de eigen vaardigheden en hebben gelijk  activiteiten die zij direct met de klas kunnen gaan uitvoeren. Tijdens de training wordt rekening gehouden met de mogelijkheden en eventuele beperkingen die de school heeft.

Docenten uit het voortgezet-/ secundair- en beroepsonderwijs.

De training duurt 3 uur. Afhankelijk van de vraag en de mate waarin docenten activerende ICT activiteiten moeten gaan inzetten, kan de training worden verlengd en kan in begeleiding worden voorzien in docentontwerpteams.

CONTACT:

WAAR:

De trainingen vinden plaats op de eigen school.